Infografiikka: 5 faktaa oluen tuotannon ekologisuudesta

A3_panimon_ekologistuminen_02

Yhden jo ennestään ekologisimman elintarvikkeen, oluen, tuotanto vihertyy koko ajan entisestään.

Viidessätoista vuodessa Sinebrychoffin tehdas Keravalla on vähentänyt kaatopaikkajätteen määrän 3,9 kilosta nollaan per tuotettu kuutio. Veden kulutus tuotettua juomalitraa kohden on pienentynyt 3,3 litrasta 2,3 litraan. Tuotannossa vapautuva hiilidioksidi käytetään uudelleen virvoitusjuomien valmistamiseen, mäski ja hiiva menee kokonaisuudessaan rehuksi naudoille ja sioille.

Tuotantoa on kehitetty jatkuvasti ja määrätietoisesti.

Olotiloja prosessin eri vaiheissa on pystytty optimoimaan.

Sinebrychoff on pystynyt myös viemään kierrätystä vuosien saatossa yhä pidemmälle. Lähes kaikki materiaalit pystytään kierrättämään ja se on näkynyt jätemäärien hurjana pienentymisenä. Kun vielä viisitoista vuotta sitten kaatopaikkajätettä syntyi 3,9 kiloa per tuotettu kuutio, nyt vastaava luku on pyöreä nolla per kuutio.

Sinebrychoffin tuotantojohtaja Bo Ranta kertoi panimon ekologistumisesta Ajankohtaiselle Kolmoselle lokakuussa.

“Näen, että ekologisuus tulee juuri siitä, että me käytämme vähemmän käyttöhyödykkeitä kuin aikaisemmin. Silloin, kun aloitin urani, niin hyvin tavallisesti panimo käytti noin seitsemän litraa vettä per tuotettu litra olutta. Hyvä panimo pystyi toimimaan jossain 4-5 litrassa. Nyt me kolkuttelemme kahden litran rajaa. Ja virvoitusjuomien puolella ollaan jo alle kahdessa litrassa”, Ranta kuvailee kehitystä.

(Visited 209 times, 1 visits today)

Comments are closed.