Miten autamme heitä, joille alkoholi on ongelma? A3 Paneelikeskustelu, osa 3/4

Ajankohtainen Kolmonen järjesti kesäkuun 16. päivä Taste of Helsinki -tapahtumassa paneelikeskustelun, joka keräsi yhteen seitsemän ammattilaista, jotka tavalla tai toisella ovat tekemisissä työnsä puolesta alkoholin kanssa. Yhdessä he keskustelivat, miten suomalainen alkoholikulttuuri on kehittynyt ja toisaalta miten sitä voitaisiin kehittää yhä paremmaksi tulevaisuudessa.

Keskustelijoina oli kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio Maa- ja metsätalousministeriöstä, Timo Laurila Beverage Partnersilta, EHYT ry:n toiminnanjohtaja Kristiina Hannula, Aseman lapset ry:n toiminnanjohtaja Christian Wentzel, Iso Omenan K-Citymarketin kauppias Toni Pokela, ravintola Tocan ravintoloitsija Elina Valoranta ja Sinebrychoffin tuore markkinointijohtaja Alexander Sneen. Keskustelua moderoi Jaakko Tapaninen Great Point Oy:stä.

Paneelin aluksi keskusteltiin ruoka- ja juomakulttuurin positiivisesta kehityksestä Suomessa viimeisten vuosikymmenten aikana. Kehityksestä huolimatta, edelleen osalle ihmisistä alkoholi on myös ongelma. Panelistit pohtivat, millä keinoin voisimme parhaiten auttaa myös heitä. Teemmekö yhteiskuntana tarpeeksi heidän eteensä? Mikä on saatavuuden ja hinnan merkitys? Saadaanko kielloilla ja rajoituksilla lopulta toivottava tulos? Vai löytyykö ratkaisu avoimemmasta keskustelusta ja lähipiirin tuesta? Voidaanko kokonaiskulutuksen vähentämisellä vähentää myös ongelmakäyttöä? Vai pitäisikö voimavaroja suunnata juuri heihin, joilla on jo ongelma?

Osa 1/4: Miten alkoholikulttuuri on kehittynyt Suomessa?

Osa 2/4: Uusi alkoholilaki tulee – mikä muuttuu?

Osa 4/4: Miten suomalaista alkoholikulttuuria parannetaan edelleen?

Katso koko paneelikeskustelu!

(Visited 132 times, 1 visits today)

Comments are closed.